Bakad potatis med hemmagjord räkröra

 
Detta mumsiga lagade jag till för några helger sedan till mig och min pojkvän och det vill jag lova var riktigt gott! Detta är väldigt enkelt och göra också så jag vill dela med mig utav mitt recept på räkröran :)
 
Först sätter ni ugnen på 220 grader under och över värme. Lägg bakpotatisen i en ugnsform och glöm inte att ta en potatissticka och gör ett antal hål i dem så bakas de ordentligt och smulas inte sönder. Tar ca 50-60 min.
 
Räkröra för 4 stora portioner: 7 dl med creme freche (går lika bra med lätt creme freche), 500 g med räkor (men det beror självklart på hur mycket räkor man vill ha), 2 msk med grönsaksbuljong som är i mjuk form, 4 pressade vitlöksklyftor, lite salt och vitpeppar och sist 1 msk med persillade :) Låt det gärna stå och ta sig 1-2 timmar i kylskåpet innan ni servera den så vitlöken får sin smak :)
 
När potatisen är klar i ugnen bör den vara brun/gul om skalet, men känn med en sticka igenom hela potatisen så att den är mjuk. Låt den gärna stå och svalna 2 min innan ni skär en fyrkant över potatisen och dela upp den som jag har gjort på bilden. Lägg räkröran i och servera med valfri sallad :)
 
Till detta valde jag att dricka rödvin från Drosthy Doff och min pojkvän en enkel öl efter valfri smak :)

Simning

Herregud vilket fint väder det är ute idag och vad gör jag istället för att ta en lång promenad? Jag tar en simtur i simhallen ;) Visst, det är väldigt skönt det också :) Jag har som motto att simma 40 längder en gång i veckan för ryggens skull. Jag tog däremot en långpromenad igår med hundarna vilket var otroligt skönt :) Det bästa är att hundarna blir så himla glada när solen tittar fram och man är ute i naturen då. Får bli en promenad till imorgon för deras skull :)
 
Senare tänkte jag lägga in ett inlägg om ett recept på bakad potatis och räkröra som jag gjorde för några veckor sedan som var så himla gott :)

Ny blogg!

Hej alla! Mitt namn är Hanna och jag är 21 år och har funderat länge på att starta en ny blogg. När jag var 16 år började jag med en blogg som handlade mellan allt möjligt, men tröttnade efter 2 år för jag kände att jag inte fick ut något utav det. Men nu har jag valt att starta en ny blogg som till största del kommer att handla om matlagning, hundlivet, naturlivet samt mode och inredning.. sådant som jag älskar! Men i mitt första inlägg tänkte jag att jag skulle presentera mig själv lite.
 
Som sagt så heter jag Hanna och är 21 år gammal. Bor i en liten håla i Småland utanför Växjö med min familj (ha inte flyttat hemifrån än). Jag ha dessutom en underbar pojkvän som jag har varit tillsammans med i 3,5 år som jag älskar oerhört mycket! Efter att jag tog studenten började jag plugga till gymnasielärare i historia och religion på Linneuniversitetet i Växjö (därav en anledning till att jag inte ha flyttat hemifrån än, då jag inte vill ta studielån) vilket jag trivs väldigt bra med. Just nu är jag inne på min fjärde termin vilket innebär 6 terminer till -.- Puh! Men min pojkvän tar sin servicetekniker examen nu till sommaren så efter det kan jag flytta ihop med honom, något som vi ha längtat efter länge :) 
 
På min fritid när jag inte pluggar så är jag ute mycket i trådgården och i skogen med hundarna och pojkvännen, lagar mat där jag hittar på egna recept eller hänger i stan och inspireras utav mode och inredning vilket jag också tycker är skit kul :) Eftersom detta är mina intressen kommer bloggen handla mycket om det, så jag hoppas att den ska vara inspirerande. Jag ska försöka komma upp med ett inlägg varje dag som också innefatta bilder :)

hannasliving.blogg.se

Mitt namn är Hanna och jag är 21 år. Min blogg kommer att handla om allt möjligt, men till största del matlagning, hundlivet, naturlivet och även mode som jag älskar! Ibland kanske pojkvännen får vara med och bidra med sina idéer, men det vill jag inte lova att det är något smart ;) Hoppas ni kommer att inspireras utav bloggen!

RSS 2.0